Video verslag End? bij Follow the Music

Bekijk ’t maar! Non-Alignment Pact – End?

Videoclips zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. In de rubriek Bekijk ‘t maar! stellen wij een aantal vragen aan lokale bands en de filmmakers over hun videoclip. In deze aflevering gaat Follow The Music in gesprek Tjaco van Cromvoirt van Non-Alignment Pact over de video End?

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij nu is geworden? 
“Het nummer ‘End?’ is geschreven naar aanleiding van een chat die onze gitarist had met een persoon die het niet echt meer zag zitten. Het idee achter de video is het springen om een einde te maken aan je leven. Omdat de tekst en de muziek al vrij zwaar zijn en ik niet in clichés wilde vervallen, koos ik voor een meer poëtische aanpak. Je kunt het springen ook esthetisch benaderen en zo kwam ik op het schoonspringen. Door de herhaling en omdat je niet ziet waar de figuren in springen en ze de “bodem” ook niet bereiken, wordt het juist een eeuwigdurend verhaal zonder ‘End’.”

Is er nog iets leuks/spannends/bijzonders voorgevallen tijdens de opnames?
“Niet zo zeer bij de opnames, wel was het monteren inspirerend omdat ik alles zo’n beetje nieuw moest ontdekken. Het monteren van video’s is niet mijn dagelijkse bezigheid en voordat ik helder voor ogen had wat ik met de video wilde, heb ik lang zitten experimenteren met allerlei gevonden beeldmateriaal. Hiermee heb ik als een soort leerschool de mogelijkheden van het edit programma onderzocht.”

Wat zijn de kosten geweest van de videoclip? 
“Kosten zijn laag gehouden omdat ik het beeld materiaal heb hergebruikt uit een documentaire. Er zitten wel aardig wat man-uren in.”

http://followthemusic.nl/?nid=bekijk-t-maar-non-alignment-pact-end#.Vx3Z6GP3CRs